Corgis!

Åh, jag skrattar högt varje gång jag ser det här klippet. Vissa av er kanske tror att det som sägs om Corgisar i klippet är överdrivet och inte har med verkliga corgisar att göra... tror ni det har ni fel. Corgisar är lika speciella som de är korta.























Sömnigt

Matte berättar: Det har inte blivit mycket gjort idag, både jag och tokTimmy har varit så himla trötta. Jag hade verkligen behövt sätta igång med den essä som ska in på måndag. Den ska handla om teoretiska perspektiv och sambandet med metod. Det  är ju ett ämne som jag egentligen gillar men jag tycker inte om att skriva essäer om jag inte har någon bra idé eller frågeställning. Det blev inte så himla mycket skrivet; jag gjorde lite anteckningar, funderade och läste en skvätt. Tack och lov för den mumsiga katalanen och kaffet som jag intog i sällskap med mina böcker.  
Igår var vi på valpkurs, Timmy var som vanligt alldeles utmärkt duktig. Nästa vecka ska den nya hagen vara färdig så då bir det valpsläpp. Jag gissar att Timpen kommer att tokgilla det och busa gärnet ur de andra.

Den sista påskdagen

Timmy berättar: Igår, ja det var värsta jättebusiga dagen. Jag åkte pendeltåg, och sen fick jag träffa en bil och åka i den och när jag gjort det så fick jag springa runt alldelses lös i en stor trädgård. Det var hur kul som helst. Och som om det inte var nog, för jag var ganska trött efter det, så fick jag nosa runt i ett helt nytt hus och i en helt ny stad. Och alla mysiga, busiga och roliga människor jag fik hälsa på. En som hette Milla busade med mig jättemycket och vände mig helt upp och ner.
Och vet ni också vad? Jag träffade en tjejcorgi och hennes matte! Hon var jättestor och jag frågade om hon ville busa men hon sa bara åt mig att ta det lugnt och sitta still, det var ju inte alls lika roligt. Och sen var det en tjejhund som matte kallade för spets (fast jag tyckte inte alls att hon var speciellt spetsig) och jag ville leka med henne men hon ville bara leka en jättekonstig lek och vände rumpan till hela tiden, jättetråkig lek tyckte jag så vi gick vidare. Jag somnade i trädgårdeno ch sen så sov jag nästan hela vägen hem. Vi kom hem på kvällen och då dråsade jag i säng. Dag har nästan sovit enda sen dess för jag är sååå trött. Men det var ju roooligt i alla fall! Glad på påsken

Strängnäs hette det stället vi var på! Det här kallas en kvarn, den var konstig.

En liten snooze i trädgårdsskuggan, mmm..mysigt.

 

I husses knä, orkade liksom inte säga emot så han fick gosa hur mycket han ville. Okej, jag tyckte också att det var lite myigt, men bara lite.

 

 


På väg hem och så jättetrött juh!



De båda påsarna och en corgi på tur


Såhär ser botten på hexagonpåsen ut för tillfället. Trevliga färger men jag tycker alltid att det är lite knöggligt att virka med Viva, det trådar liksom upp sig.




 

Botten på den randiga påsen är också klar, nu ska jag bara ordna med kantena. En stolpe i varje mellanrum, roligare än så blir det nog inte, det är bara att köra på.

Och så lite corgi...

Timmy har varit på tur på gården idag, men mest sovit och ätit popcorn. Av husse fick han dessutom leksakskossan "Ossan" som han stolt bär omkring hemma med viktig min.

Det första inlägget, oj så knepigt!

Matte berättar
Ja, just det, det är ju så lätt att tänka tanken att börja blogga, att sedan skriva någonting i bloggen är snäppet knepigare. Timmy har precis slagit sig till ro med tyllgardinen som täcke. Skönt för både mig och husse, det har varit full rulle nästan hela morgonen, han väckte husse klockan fyra. Vi börjar misstänka att han är stressad, vi kan bara inte sätt fingret på vad det är som orsakar stressen, vi håller alla aktiviteter på minimum. På tisdag är det valpkurs igen, då kanske vi får hjälp och tips saken.
Men nog med hund, lite virkning har det blivit under förpåskveckan i alla fall. Jag syslar nu med inte mindre än två sommarväskpåsar. En randig och en vit med lite fräsiga hexagoner som botten. Det har som sagt varit full rulle och lite svårt att koncentrera sig men jag hoppas att jag kan få upp lite bilder på dem snart, jag hoppas också att de blir bra, de är ju av egen design så man kan aldrig så noga veta.
Nu kommer sambon kaffe och stekt ägg på frökus, måste kila!
Glad påsk på er!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0