Repvecka

Timmy berättar: Idag är det så varmt och soligt ute att matte bara var tvungen att sätta på mig selen och gå en sväng. Det var ingen lång sväng men jag tycker inte om att gå så mycket just nu så jag sätter mig mest på rumpan hela tiden eller så stoppar jag nosen i backen och undersöker vad det kan vara som luktar (mossa är bäst för det) och då kallar matte mig för lilla grisen. Men det gör ingenting, hon snackar så mycket hon matte. Vi träffade jättemånga roliga typer ute. En tant ville inte  alls prata med mig, däremot ville hon prata med matte om tandläkare som hade kidnappat henne när hon var tio år och  satt in lagningar som gjorde att hennes tänder var förstörda för resten av livet. Matte mest hummade och höll med och sen när tanten gått så sa hon att man måste vara snäll mot folk som inte har det så lätt här i livet, även om de kan verka knasiga. Jag vill ju egentligen bara ha godis.
Matte verkar vara lite stressad men hon lyckas ändå inte få så mycket gjort. Hon skriver på en uppsats om socialjourer, hon tycker det är roligt men när hon blir stressad stänger hon liskom av. Hon säger att det är ganska kontorsproduktivt.  Men titta vad hon har gjort... ska visa bild!


Hon har gjort ett nystan av ett rep som hon hade hemma! Det blev ganska bra virkmaterial säger hon och hon säger att hon ska virka förvarling. Jag vet inte vad det betyder, men så är jag ju också en ganska liten corgi.

Vår vår



Lite sol smög sig fram under  eftermiddagen och våren bara rusar på!

Grönskande spindelsjal

Ska det regna, eller ska det inte? Spänningen är olidlig. Jag vet att det är som att svära i kyrkan men jag för min del hoppas på lite droppelidropp. Jag gillar ju aktiviteter förknippade med innesittande, t ex att arbeta med min Nissesjal. (Följ länken för mönster, det är ju inte mitt!) Arbetsnamnet är Nissesjal av den enkla anledningen att den är gjord av Nissegarn. Såhär i slutet av terminen är garnbudgeten inte den fetaste men lite akryl finns det alltid rum för.

Det är fullt möjligt att jag hinner tröttna innan sjalen är klar men jag ska försöka hålla ut. Eftersom jag använder ett tunnare garn än som föreskrivs i mönstret dublade jag antalet luftmaskor i startkjedjan. Det fungerade inte. Suck. Eftersom jag inte är en hejare på att räkna tog det ett tag för mig att få till rätt antal på i grundkjedjan. Nu är jag hur som helt på banan. Frågan är: ska jag förära sjalen me fransar när den är klar eller ej?

Muta

Det är allldelses jättesoligt och fint väder ute men för att få någonting gjort mutar jag mig med kaffe och en hallonmazarin. Timpan har varit uppe sedan halv fem med husse och besökt stranden, doppat tassarna och sover nu så sött.


Vårpåsen är klar!

Okej, det ska erkännas att min Lion brand market bag, från och med nu känd som vårpåsen, har varit klar ett tag. Jag har bara inte haft tid att fota den på ett hedrande vis. Men idag passade jag på när jag och den corgieska hunden var ute och sörplade sol. Ibland så har man nämligen tur. Jag satt egentligen och skrev lite text inför den pågående B-uppsatsen när strömen gick. Plopp bara sådär. Det blev ju ingen panik eftersom jag satt på slapptopen men mitt batteri är trots allt inte mycket att hänga i julgranden.

Så jag och Timpan tog vårt pick och pack och gick ut i solen där Timmy startade krig med pissmyrorna.  Han fick också möjlighet att hälsa på fastighetsskötarna som han tycker sååå mycket om och även göra sig bekant med killen som klipper granngårdens gräs. På det hela taget var det himla mysigt men efter en lång vinter har jag glömt bort hur trött man kan bli av solen. Timpen har nu deckat i sin bia trots att han först totalvägrade att gå in.

Håhär blidde den. Jag gillar formen himla mycket och den är väldigt bekväm på axeln, tyvärr tröttnade jag på färgerna redan under tillverkning.

Den är ju ganska löst virkad som ni kan se, och nedtaget sker mellan stygnen, men det är ju också det som gör den så bekväm och stabil.

Har ni någon gång funderat på hur en corgi som inte vill gå hem ser ut? Ja, här har ni svaret. Ser ni skepsisen i hans ögon?

 


RSS 2.0